DE BOSSA VAN JOBIM
EEN UNIEK THEATERCONCERT

Wereldberoemde songs als ‘The Girl from Ipanema’ en ‘Água de beber,’ wie kent ze niet?

Aanstekelijk ritmes, passie van ongekende grootte, de Braziliaanse flora en fauna, en datgene wat hen verbindt: spiritualiteit, vormen de uitgangspunten van de muziek van Antonio Carlos (Tom) Jobim – en nu voor het éérst gezongen in het Nederlands.

Naar een idee van en samen met Braziliaans-Nederlandse theatermaker Marcella Wisbrun, schreef Jan Boerstoel, de gelauwerde tekstschrijver van o.a. Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Jenny Arean, prachtige Nederlandse teksten op de liederen van Jobim.

Door de warme melodieën en aansprekende ritmes zorgt Bossanova – de muziekstijl van Jobim – al snel voor een glimlach. Wisbrun wil Nederland kennis laten maken met deze mooie verhalen door ze in het Nederlands te vertolken, omlijnt met persoonlijke anekdotes en verhalen over het land. Voor dit project ontmoette Wisbrun Daniel Jobim, de kleinzoon van Tom Jobim, die namens de familie zeer te spreken is over haar werk.

Tom Jobim staat bekend als een van de componisten die in de vorige eeuw de Bossanova groot heeft gemaakt. De “Gershwin van de Latijns-Amerikaanse muziek,” zoals hij wordt genoemd, maakte meer dan vierhonderd nummers. In 2019 vieren we wereldwijd het zestigjarige jubileum van de Bossanova.

Voor ‘De Bossa van Jobim’, een eenakter van 90 minuten, maakte Wisbrun in samenwerking met producer Joos van Leeuwen en studio Soundwise Music het gelijknamige album. Ook namen Daniel Jobim en Wisbrun samen een duet op voor het album. Klik hier voor een impressie van het album.

Geboren uit een Braziliaanse moeder en Nederlandse vader zet Wisbrun in dit concert de Braziliaanse passie tegenover de Nederlandse nuchterheid. Maar hoe nuchter ook; niemand zal bestand zijn tegen de warme en opzwepende ritmes van Jobim. Een ode aan het leven, de schoonheid en de natuur.

marcella

Marcella Wisbrun